2014.03.02.
15:20

Írta: peterhajdup

Mogyorókrémmel töltött csíkos kifli

kifli_1393769959.jpg_1200x1200

Hozzávalók a tésztához: (24 db kis kiflihez)
- 40 dkg sima liszt
- 0,7 dl langyos tej
- 1 kis pohár natúr joghurt (150 g)
- 1 tojás
- csipet só
- 4 evőkanál kristálycukor (vagy ízlés szerint)
- 5 dkg puha vaj
- 2 dkg friss élesztő

+ 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1-2 evőkanál tej
 
+ a tetejére a kenéshez 1 evőkanál tej

Elkészítés:
1. A tejben felfuttatom az élesztőt egy csipet cukorral, majd a többi hozzávalóval bedagasztom a tésztát (kivéve a 2 evőkanál kakaóport és a 2 evőkanál lisztet - ezekre később lesz szükség).  Elég lágy tésztát kapok - ha nem elég lágy, akkor teszek még hozzá 1-2 evőkanál tejet, vagy ha picit ragacsos, akkor 1-2 evőkanál lisztet - attól függően, hogy mi kívánkozik még a tésztába - lényeg, hogy lágy, de ne ragacsos tészta legyen! 30-40 percig kelesztem letakarva.
2. Amikor megkelt, átgyúrom és két egyenlő részre osztom - az egyikbe belegyúrom a két evőkanál kakaóport és 1-2 evőkanál tejet is gyúrok  hozzá, hogy megmaradjon a tészta ruganyossága (ne legyen kemény). Majd két-két gombócot gyúrok a kakaós és világos tésztából is, mert így könnyebb kinyújtani, ha kisebbek. 
3. Lisztezett felületen/gyúrótáblán külön-külön egyforma kör alakúra nyújtok 1 világos és 1 kakaós tésztát, majd egymásra illesztem (alulra a kakaós tészta, felülre a világos), és 12 egyenlő háromszögekre vágom fel. A szélesebb részére lehet tölteléket tenni, majd feltekerem, és kiflikké formázom. A másik kakaós és világos tésztát is ugyanígy kinyújtom külön-külön kör alakra,egymásra helyezem (most lehet alulra a világos, felülre a kakaós), 12 háromszöget vágok, megtöltöm és feltekerem, kiflikké formázom.
4. Sütőpapíros tepsire teszem a kifliket és még kb. 15 percig hagyom kelni, majd lekenem a tetejét tejjel.
5. Előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben kb. 10-12 percig sütöm. (a sütési idő sütőfüggő, hagyományos sütőben valószínű picit több ideig kell sütni)

További receptekért kövess facebookon illetve nosalty-n is. :)

Szólj hozzá!

Címkék: kifli március 2014 töltött csíkos mogyorókrémmel

A bejegyzés trackback címe:

https://peterkonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr255839685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása