2014.03.02.
15:15

Írta: peterhajdup

A legjobb Túró Rudi torta

26937_turo-rudi-torta_n_1393769682.jpg_450x450

Hozzávalók 18 cm-es tortaformához:
 
~ A brownie-hoz:
- 65 g étcsoki (nálam minimum 60%-os)
- 65 g vaj
- 85 g cukor
- 1 tojás
- 35 g liszt

~ A többi részhez:
- 25 dkg túró
- 1 dl tejszín
- 2,5 dkg cukor
- fél citrom reszelt héja
- 2 gr zselatin

- 25 dkg túró
- 1 dl tejszín
- 2,5 dkg cukor
- fél citrom reszelt héja
- 2 gr zselatin
- 14 dkg étcsoki ((nálam minimum 60%-os))



Elkészítés:
Elkészítjük a brownie-alapot:
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A csokit megolvasztjuk és félretesszük. A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és végül a lisztet, és jól kikeverjük, végül hozzáadjuk a csokit és ha simára kevertük, 18 cm átmérőjű tortaformába öntjük. 20-25 percig sütjük, majd megvárjuk, míg teljesen kihűl.
Ha kihűlt a brownie, visszatesszük a formába és elkészítjük a túrós rétegeket.
Az első réteghez a tejszínt a zselatinnal együtt felmelegítjük, kicsi lángon, kevergetve, éppen csak addig, amíg a zselatin feloldódik (de ne forraljuk hosszasan, mert akkor bukjuk a zselírozást). Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a citromhéjat, cukrot és végül a túrót és jól elkeverjük. Ha nem elég édes, nem elég citromos, akkor még korrigáljuk, ha ízre jó, akkor ráöntjük a brownie alapra és hűtőbe tesszük.
Kb. két óra elteltével megolvasztunk 7 dkg étcsokit egy picike olajjal, ha szépen megolvadt, akkor gyorsan kivesszük a hűtőből a tortát, ráöntjük a csokit – szinte azonnal meg is dermed – de azért még visszatesszük a hűtőbe. Elkezdjük készíteni a második réteget, ugyanúgy, ahogy az elsőt csináltuk. (Tejszín+zselatin felmelegítés+cukor+citrom+túró) Ha kész, ráöntjük a már meglévő rétegekre és nyomjuk vissza a hűtőbe.
Újabb 2-3 óra elteltével megolvasztunk kb. 10 dkg étcsokit, és ha megolvadt, akkor ezt ráöntjük a torta tetejére, megvárjuk, míg megdermed – ha kell, visszatesszük még a hűtőbe kicsit – de egyébként készen vagyunk, tálalhatjuk a tortát.

Tipp a csokibevonatra:
A fenti képen látható összefüggő csokiréteg a tetején szépnek szép, de nehezen vágható, ezért az utóbbi időben inkább úgy szoktam csinálni, hogy nem kenem szét a csokit, hanem kiskanállal csorgatom az étcsokit rá és össze-vissza cikázok felette, így lesz is rajta sok csoki, de vágható is marad.

További receptért kövess facebookos oldalamon és profilomon. :)

Szólj hozzá!

Címkék: a március torta túró legjobb 2014

A bejegyzés trackback címe:

https://peterkonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr325839679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása