2014.03.02.
22:37

Írta: peterhajdup

Kinder Pingui házilag

1016265_698870136806168_1977177840_n_1393796067.jpg_610x536

Hozzávalók:

A tésztához:

- 6 db tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál meleg víz
- 6 evőkanál liszt
- 2 evőkanál keserű kakaópor
- 1 csomag sütőpor

A tejszínes krémhez:
- 5 dl tejszín (édes, növényi készítmény)
- 1 evőkanál zselatin 
- 0.5 kávéskanál vanília aroma

Csokoládés krém:
- 10 dkg margarin vagy vaj
- 1 evőkanál víz
- 15 dkg csokoládé

Bevonat:
- 1 evőkanál víz
- 10 dkg margarin vagy vaj
- 20 dkg étcsokoládé

Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból 2 lapot süssünk ki, külön-külön, mert vékony lapokat kapunk. Legjobb, ha a hozzávalókat elfelezve, külön keverjük ki a lapokhoz a masszát.
Ehhez a tojások sárgáit keverjük fehéredésig a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet, és keverjük bele a sütőporos lisztet.
A végén a kakaóport szitáljuk bele, és lassan elegyítsük el a masszával, mert így jó sötét színű tésztát kapunk, majd a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá.
Előmelegített sütőben, 200 °C-on süssük ki. Hamar elkészül, nem kell neki sok idő.
A krém hozzávalóit felezzük el, és ezt is külön-külön készítsük el. A zselatint készítsük el. Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá, 2-3 kanálnyit keverjünk a zseléhez, és így adjuk a teljes mennyiségű habhoz, így biztos nem csomósodik meg.Verjük kemény habbá.
Az alsó lapot visszatesszük a tepsibe, egy adag krémet egyenletesen simítsuk rá, és tegyük hűtőbe.
Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét és amikor már felolvadt, adjuk hozzá a margarint és az olajat, és jó alaposan keverjük el, míg egyneművé válik.
Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre. Ismét tegyük hűtőbe dermedni!
Amikor a csokis réteg megdermed, keverjük ki a tejszín másik felét, és azt is kenjük rá. Erre kerül a másik lap, amit szintén csokoládéval vonunk be.
A süteményt tegyük vissza a hűtőbe.Tálalásig tartsuk hűtőben, és könnyebb lesz szeletelni, ha már megdermedt és a vékony kést is meleg vízbe mártjuk.

Jó étvágyat hozzá, és hidd el hamar elfogy itthon is secc-perc alatt elfogyott 

Megosztásokat köszönöm.

Kövess facebookos oldalamon és profilomon.

Szólj hozzá!

Címkék: március házilag 2014 kinder pingue

A bejegyzés trackback címe:

https://peterkonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr485840490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása